perjantai 10. helmikuuta 2012

Sokkofeissausta Tavastialla

Levotonta torkkumista junassa matkalla Joensuusta Helsinkiin. Uunituoreet Ketjureaktion flyerit odottavat painossa, ne haluavat ihmisten käsiin. Iiris tarttuu kännykkään, kun uni ei kerran ota tullakseen:

- Moi Riikka. Mulla on idea! Lähettäiskö illalla Pekka Haaviston kiitosbileisiin hengailemaan ja jakelemaan Ketjureaktion flyereitä?

- Ai, me kaks sokkoa vai? On siinäkin kansalle viihdettä, kun me siellä törmäillään!

- Otetaan mukaan asennetta ja seikkailumieltä. Sittenpä nähdään, mitä tapahtuu, kun kaksi sokkoa lähtee feissaamaan. Sä haet flyerit painosta ja tavataan Tavastialla.

Ketjureaktion emot jättävät takit narikkaan ja kuulostelevat innostunutta puheensorinaa. Jossain se salikin on, muttei ihan tässä, koskapa musiikki kuuluu vaimeana puheensorinan takaa. Iiris näkee valonkajastusta – Baaritiski! Suunnataan sinne tekemään toimintasuunnitelmaa.

Miten näkövammainen feissaa, kun ei näe kenenkään naamaa? Iiris näkee sentään ihmisten hahmot. Tuossa seisoskelee raitapaita. Taitaa kuulua kuntoilevalle kundille. Ja tuossa liihottaa blingbling-mekko. Paljetit vaan säihkyy. Sen verran tästä saa irti. Varovaista hiippailua, pöytiin törmäilyä. Oho, nyt tönäisin jotakuta. Haa, tässä oivallinen tilaisuus ojentaa ensimmäinen flyeri!

Samaan aikaan Riikka seisoskelee naulakon lähistöllä sivussa pahimmasta hälinästä. Hän ei näe edes ihmisten hahmoja, vain vähän valoa. Kovan metelin massasta on vaikea erottaa yksittäisten ihmisten ääniä. Olo on vähän avuton. Onneksi ei mene kauaakaan, kun eka tuttu bongaa Riikan. Sokealle toinen ihminen on tunnistettavissa vasta äänen kautta. Nyt voi rauhassa vaihtaa kuulumiset ja kertoa Ketjureaktio-konsertista.

Iiris tulee hakemaan lisää flyereita ja mennään salin puolelle, jossa timmi bändi vetää vanhaa boogieta. Törmätään tuttuun pariskuntaan. Heidi avaa kurkistusaukon äänten kasvottomaan massaan selostaessaan poikaystävänsä liikkeitä:

- Nyt Jeppe meni jututtamaan Antonio Florensia.

Eikun perässä Antonion juttusille! Riikka selittää Ketjureaktion ideaa. Ketjun ensimmäisen laulun perustuminen malariaan herättää kiinnostunutta hämmästystä.

Riikka ja Iiris tekevät hyväntuulisina loppuyhteenvetoa illasta. Ketjureaktion idean äiteinä he tuntevat hyvin Tavastialla leijuvan innostuksen siitä, kuinka pieni liekki kasvaa roihuksi. Sitä on ilo fiilistellä niin Haaviston vaalikampanjassa kuin Ketjureaktiossakin. varsinaisen vaalikampanjan leirinuotiolle he eivät ehtineet, mutta hiilloksenkin ääressä riitti lämmintä tunnelmaa. Ja nyt Ketjureaktiokonsertista tietävät ne lähes sata ihmistä, jotka tänään saivat flyerin käteensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti